2007
Eindelijk ben ik weer begonnen met de bouw van een modelspoorbaan. Na mijn verblijf in Zwitserland, heb ik besloten een baan te bouwen die doet denken aan het stuk langs het meer van Geneve en meer precies het stuk tussen Lausanne en Montreux. Meerdere malen ben ik daar met de trein langs gereden en heb me vergaapt aan de sporen op verschillende hoogten en de vele wijngaarden die overal en nergens aangelegd zijn. Mijn baan wordt geen exacte uitbeelding, maar is gebaseerd op de sfeer van dit stukje Zwitserland.

Uiteraard zal hier hoofdzakelijk Zwitsers materieel rijden, maar als ik de hand kan leggen op een blauwe TGV (van Martigny via Montreux en Lausanne naar Dijon en Parijs), dan zal deze franse trein ook te zien zijn.

Na een eerste bouwperiode bleek het ontwerp niet goed te functioneren. Hellingen te steil, bochten te krap. Dus moest de tafel wat verlengd worden, hetgeen heel wat afbreekerk opleverde

2013
Het projekt heeft lang stil gelegen. Andere prioriteiten en zo. Lees maar op de bouw-pagina's.

2024
Het is inmiddels 2024 en ten tijde van de Corona was ik nogal aan huis gebonden en ik heb toen mijn baan drastisch verbouwd.
Tevens overgeschakeld naar digitale besturing. Als hardware een witte z21 en als software ROCRAIL.
....................................................