In Commequiers, een klein dorpje in de Vendee ongeveer 12 km van de kust, hebben we een huisje gebouwd. Nou hebben dat natuurlijk niet zelf gedaan, het is voor ons gedaan. De bouwmaatschappij BATI85 is in januari 2008 gestart met de bouw en leverde het op in oktober 2008.
Ons vakantiehuis staat in Commequiers, in de Vendee.
Het ligt 12 km. van de kust en ongeveer 75 km. ten zuiden van Nantes. De kuststrook is behoorlijk toeristisch, maar 2 km uit de kust is de rust weer volledig teruggekeerd.

Het gebied tussen Commequiers en de kust bestaat grotendeels uit, sinds de middeleeuwen, drooggelegde moerassen. Dit vlakke maar wel afwisselende landschap is een ideaal gebied voor veel vogelsoorten. De kleine weggetjes lenen zich uitstekend voor een fietstocht.
In het achterland van de Vendee kunnen prachtige wandeltochten gemaakt worden.

Commequiers heeft voldoende winkels voor de dagelijkse behoeften. Voor de grote supermarkten bent u aangewezen op St. Gilles-Croix-de-Vie of St. Hilaire-de-Riez.
Verder heeft Commequiers nog een feodaal kasteel uit de 12e eeuw, waar jaarlijks in augustus door de inwoners een groots middeleeuws feest wordt gevierd. Hierbij is iedereen welkom.

Voor de sportieve mens heeft Commequiers de Velorail. Hiermee kunt u over een oude spoorbaan van 10 km. naar Coëx op en neer “fietsen”.
Golfliefhebbers kunnen hun hart ophalen op diverse banen in de buurt. Tussen Coex en St.Gilles-Croix de Vie vindt u op slechts 12 km. afstand de prachtige baan
"
Golf des Fontenelles".
- Asfaltering van de opritten!
-
De prijzen voor 2016 zijn bekend.
- Er is een nieuwe fiets.
kijk maar!
naar de nieuwe site: www.vendee-vakantiewoning.nl