Klik op de  foto's voor een vergroting!
Augustus 2010
Van 24 juli t/m 21 augustus zijn we in Commequiers geweest. We troffen het huis aan in onberispelijke staat. Onze eerste huurders bleken ideale huurders te zijn geweest.
We ontdekten dat we nieuwe vriendjes hadden gekregen. Twee katjes van de achterburen en eentje van de linkerburen. Deze beestjes vonden onze tuin en vooral de "potager" een ideale plaats om te spelen en te poepen. Ook troffen we ze om de haverklap binnen aan. Dat was niet de bedoeling. Dat betekende dus dat we iets aan erfafscheiding moesten doen. Het werd dus voor een deel de vakantie van de hekwerken.
Eerst hebben René en ik (ik gaf dingen aan en zo) een hek geplaatst tussen ons huis en dat van de rechterburen. Zo konden voorkomen dat onze kleindochter onverhoeds de straat op zou kunnen lopen.
Daarna hebben we een groen hekje geplaatst aan de achterkant van de tuin. De zijkant was echter nog open, zodat we de poezen vele malen weer handmatig over het hekje hebben gezet. 1 keer heb ik één van de twee over het hek terug onze tuin in zien klimmen.
Toen Keie (een friese stabij) op bezoek was, ging hij in de kortste keren onder de bruine schutting van de linkerburen door. Gauw een rol gaas gekocht en deze tegen de onderkant van het bruine geval gezet. De hond kon nu vrij rondlopen, de poezen konden nog steeds door het hekwerk.
Later hebben we daar matten van gespleten bamboe geplaatst; vanaf de grond tot een hoogte van 1,50 meter. Die kant was dus ook dicht. Het overtollige gaas hebben we toen nog bovenop het andere hekje aan de achterkant gezet. Of het door de hekwerken kwam, of omdat de achterburen waarschijnlijk op vakantie gingen; we hebben geen kat meer gezien.
naar de nieuwe site: www.vendee-vakantiewoning.nl