Even een update van de maand december 2013.
Een  tijd hard gewerkt aan de  elektronica (van Mecktronics) om de gehele baan berijdbaar te maken, bestuurd door de elektronica. Dit vooral omdat ik de kleinkinderen had beloofd dat bij hun volgende logeerpartij er treinen zouden rijden. Dat is gelukt; helaas niet geheel zonder ongelukjes (Opa's schuld). Ik zal met een gevallen loc naar de treinendokter moeten.
Daarnaast ben ik begonnen met tunnelbouw en een ombouw voor het gedeelte waarin de keerlussen en de klim/daal-spiraal van en naar het schaduwstation verstopt worden. Dit moet een berg (Mont Pelerin)aan de linkerkant (het westen) worden. Uit deze berg moet ook de tunnel van Glion  komen. Deze tunnel moet voortgezet worden met het hoge viaduct de Chillon dat in het echt boven Montreux loopt. Of ik het hele viaduct ga maken of dat ik besluit het in aanbouw te laten zijn, is nog niet zeker. Aan de oostkant komt ook een berghelling waaronder de daar aanwezige keerlussen verstopt worden. Voor de ingang in de berg heb ik gekozen voor een grote tunnel voor drie sporen. Dit omdat ik niet goed kans zag om een tunnel voor het dubbelspoor en een aparte voor het enkele spoor te maken. Kwam ook door de daar aanwezige wissels. Voor de uitgang heb ik wel aparte tunnelportalen gemaakt.
De elektronica die de baan bestuurt. Elk kaartje kontroleert één baanvak. Per baanvak kan de snelheid geregeld worden. tevens kunnen de elementen informatie aan elkaar doorgeven, zodat bv een trein stopt als er in het voorliggende baanvak nog een trein aanwezig is.
Dit wordt de ingang van de oostkant.
En hier is de uitgang van de oostkant.
De westkant nog helemaal open.
Het schot kan eenvoudig verwijderd worden in geval van calamiteiten.