Geef een weeskind een thuis; klik hier
Wat kun je doen tegen zinloos geweld; klik
Waarom een homepage over Cricket?
Waarom was mijn vader zo enthousiast?
Waarom Cricket?.
Toen ik toegang tot Internet kreeg wilde ik ook graag een homepage maken.
Omdat mijn toenmalige provider niet toestond dat een homepage een commercieel karakter had, kon ik geen reclame maken voor de door mij ontwikkelde taalprogramma's voor de basisschool.
Een homepage over mijn genealogie-hobby vond ik niet echt uniek.
Vervolgens ging ik op zoek naar informatie over cricket en dat leverde maar weinig nederlandse pagina's met actuele informatie op. De pagina's die ik wel aantrof waren vooral gericht op de eigen club. Mensen die het spel niet kennen (en dat zijn er helaas teveel) zullen van de gevonden informatie niet veel opsteken. Toen besloot ik de cricketsport eens in het zoeklicht te plaatsen.
Mijn vader was een fervent aanhanger van de cricketsport. Hij heeft al zijn zonen (vier stuks) zo gek gekregen dat ze wilden gaan cricketen. Twee van mijn broers zijn enthousiast beoefenaars van deze sport geworden en gebleven. Zelf ben ik, evenals zij, in mijn jeugd enkele jaren lid geweest van de befaamde cricketclub Rood en Wit te Haarlem. Op een gegeven moment ontdekte ik dat ik het nooit goed onder de knie zou krijgen en ben er toen maar mee gestopt. De vierde zoon heeft ook enige tijd gespeeld, maar is er ook mee gestopt.
Zijn verhaal was dat hij in zijn H.B.S. tijd (tussen 1918 en 1923) gymnastiekles had van een leraar die zijn leerlingen de cricketsport heeft bijgebracht. Het betreft hier de Christelijke Hoogere Burgerschool te Alphen a/d Rijn, opgericht in 1918.
Dit hebben wij als zonen lange tijd een mooi verhaal gevonden. Echt geloven deden we het niet.
Een paar jaar geleden heeft mijn jongste broer een oud klasgenoot van mijn vader ontmoet. (Waar de Rotary al niet goed voor is!). Deze inmiddels zeer oude man bevestigde het verhaal van mijn vader; die dus jaren na zijn dood alsnog gelijk kreeg.